kartbild ekerum

Grönklittsgruppen AB fortsätter att investera i sin campingverksamhet. Senast i raden av förvärv är Ekerum Camping, belägen utanför Borgholm på Öland. Campingen tar därmed plats i Svenska Campingpärlor, den rikstäckande kedjan av större, välskötta campingar i Sverige.
– Vi är mycket glada över att kunna hälsa Ekerum in i vår campingfamilj, säger Mark Baljeu, VD/koncernchef Grönklittsgruppen AB. Det är vår strategi att hitta anläggningar i Sverige som är stora nog att utvecklas hos oss. Vi vill ha campingar i attraktiva lägen, med välordnade faciliteter och ett rikt utbud av aktiviteter, både på och utanför campingen. Ekerum lever upp till alla dessa krav och vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten.

Ekerum blir den nionde campingen som tar plats i Svenska Campingpärlor.
– Det här förvärvet stärker helheten och befäster vår position på marknaden. Att vara verksamma på just Öland känns väldigt positivt. Det är en stark destination med många besökare. Vi har heller inga konkurrerande kedjor med verksamhet på Öland.

Om campingen:
Ekerum Camping är en pärla mellan land och hav. Anläggningen har ett brett utbud som passar både stora och små. Den är naturskönt belägen vid Kalmarsund, söder om Borgholm, med stor badstrand och vackra omgivningar.
Anläggningen har plats för cirka 500 ekipage. På området finns 148 stugor och villavagnar av olika storlek. På stranden finns en lekpark och stor hoppkudde. På aktivitetsområdet finns pool, café, glassbar, äventyrsgolf, cykelbilar och restaurang. Campingens utmärkta läge gör att det är nära till många sevärdheter och evenemang.
Frågor ställes till Mark Baljeu, 070–626 86 55

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och omfattar följande anläggningar inom verksamhetsområdena:
Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.
Temaparker: Orsa Rovdjurspark, Sagolandet Tomteland och Sunne Sommarland.
Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.