Välkommen till vår nyhetssida, vi håller dig uppdaterad!

Mittkapital » Home

Jämtlandsgården

Kategorier:

kor

Jämtlandsgården är Jämtlands första KRAV-godkända nötslakteri. Anläggningen finns i Hammerdal norr om Östersund och bolaget har en bred ägarkrets, varav de flesta är djurägare.

Örndalen

Kategorier:

Karta

Örndalen planerar Sveriges första moderna skidort i Skorvdalen strax söder om Vemdalen. Läs mer om projektet på bolagets hemsida www.orndalen.se

TOBE Outerwear

Kategorier:

TOBE Outerwear med säte i Hammerdal tillverkar skoterkläder för friåkning och backcountry. Investeringen i TOBE gjordes i september 2015 tillsammans med Inlandsinnovation och Investa Företagskapital AB.

SNHL äger och utvecklar fyra hamn- och logistikverksamheter längs södra Norrlandskusten; Skutskär, Töreboda, Norrsundet och Härnösand. Samtliga fyra hamnar ligger i anslutning till järnväg och E4:an, vilket gör det möjligt att anpassa verksamheten efter de lokala förutsättningarna.

SNHL bild

Z-forestab AB

Kategorier:

Z-forestab AB är ett ägarbolag som har aktier i Cranab AB, som i sin tur äger dotterbolagen Bracke Forest AB och Vimek AB.

Z-forestab ägs av Mittkapital, Inlandsinnovation och Ekonord.

 

Cranab AB

Kategorier:

Cranab AB tillverkar kranar för skogsmaskiner i Vindeln utanför Umeå och är idag en av världens största kran- och griptillverkare. Deras affärsidé är ”att vara ledande aktör med utveckling, tillverkning och marknadsföring av kranar, gripare, röjningsmaskiner och tillhörande komponenter.

Cranab AB har två dotterbolag. Det ena dotterbolaget är Bracke Forest AB som är ett världsledande företag som tillverkar maskiner för skogsföryngring och avverkning. Bracke Forest har sin tillverkning i Bräcke utanför Östersund. Det andra dotterbolaget är Vimek AB som tillverkar skogsmaskiner i Vindeln utanför Umeå.

 

Grönklittsgruppen AB (publ.) är verksam inom turist- och upplevelseindustrin.

Grönklittsgruppen äger och driver:

  • Orsa Björnpark
  • Grönklittsanläggningen
  • Orsa Camping
  • Orsa Bowling och McGregors Sportsbar
  • Sagolandet Tomteland
  • Siljansbadets Camping
  • Enåbadets Camping och Enåbadets Camping inomhusbad
  • Tänndalen;Hamrafjällets Lift AB och Gränna Camping.

Bolaget vision är ”Vi ska erbjuda minnesvärda helhetsupplevelser för de många människorna”.

_DSC0220

Ski Lodge är en efterlängtad storsatsning i Tänndalen. En ombonad, fullt utrustad anläggning byggd i genuin Härjedalsstil som andas fjäll, natur och vildmark. Interiören är lite av ett modernt muséum där du kan njuta av verk av lokala konstnärer och hantverkare, Tänndalens historia och utsmyckningar med inspiration från samerna och Härjedalens skatter. Ski Lodge Tänndalen har 65 lägenheter samt restaurang, barer, lounge och relaxavdelning.

Alla lägenheter har fullt utrustat kök, allrum med matplats, soffa och TV, dusch och wc, altan eller balkong. Sviterna har också bastu.

06042012-IMG_2476

JP Industri

Datum: 13 maj, 2013
Kategorier:

Jonsson & Paulsson Industri AB producerar plåtbaserade mekaniska komponenter och delsystem, kostnadseffektivt, med hög servicenivå. Deras erbjudande av produkt eller tjänst genomsyras av kvalitet och effektivitet. De verkar för ett förtroendefullt samarbete med kundnytta och totalkostnad i fokus. Deras ambition är att vara lyhörda och hela tiden föreslå bättre och billigare lösningar som skapar värde för kunden och långsiktighet i deras samarbete.

_DSC2651

SLP

Datum: 13 maj, 2013
Kategorier:

Släp och lastbilspåbyggnader i Övertorneå AB är en nischad producent av högkvalitativa och kostnadseffektiva släp och lastbilspåbyggnader enligt kundens specifikation. SLP är teknikledande i utvecklingen av kassettlösningar och gruvfordon. Deras slutkunder är entreprenörer inom gruv- och anläggningsindustrin inom norden, med starkt fokus på nordkalotten.

DSC_0157